Κοινωνικό μέρισμα για λίγους

Συνολικά 270.000 αιτήσεις έχουν γίνει έως τώρα αποδεκτές για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, από τις 830.000 που έχουν συνολικά υποβληθεί μέχρι στιγμής.

Πάρα ταύτα δεν αποκλείεται ο αριθμός τους να μειωθεί, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου των δικαιούχων από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Επί της ουσίας, έχει εγκριθεί μόλις το 33% των αιτήσεων, ήτοι το 1/3 του συνόλου τους.

Την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διανομής του μερίσματος, συνολικού ύψους 172 εκατ. ευρώ.

Διασταυρώσεις επί διασταυρώσεων

Με στόχο να μην υπάρξουν λάθη και το μέρισμα να δοθεί μόνο στους δικαιούχους, η ΓΓΔΕ θα προχωρήσει σε ειδικές διασταυρώσεις, έτσι ώστε να διαπιστώσει εάν υπάρχουν φορολογούμενοι που υπέβαλαν ψευδή ή ελλιπή στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση, περίπου 280 εκατ. ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα θα παραμείνουν αδιάθετα, κάτι που ενδεχομένως να οδηγήσει την κυβέρνηση στο να επανεξετάσει τα κριτήρια χορήγησης.

Από το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί μέρος του μερίσματος σε άτομα με εισοδήματα λίγο πάνω από 6.000 ευρώ έως και 6.500 ευρώ.

Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να πιστωθεί το μέρισμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας 75.000 ενστόλων. Υπενθυμίζεται πως, για τους ενστόλους με τακτικές μηνιαίες αποδοχές έως 1.500 ευρώ, το επίδομα ανέρχεται σε 500 ευρώ.

Παράλληλα έχει ήδη ανακοινωθεί ότι κατά την υποβολή των εφετινών φορολογικών δηλώσεων θα δοθεί η δυνατότητα κατάθεσης αιτήσεων, ώστε να καταβληθεί κοινωνικό μέρισμα σε όσους έμειναν άνεργοι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Τα… παράλογα των αιτήσεων

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν εντοπιστεί αιτούντες οι οποίοι έχουν μεγάλους καταθετικούς λογαριασμούς, εμφανίζουν ωστόσο ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις οι αιτήσεις έχουν γίνει αποδεκτές, όμως θα επανεξεταστούν.

Επιπλέον, ανάμεσα στους υποψήφιους δικαιούχους υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι διαθέτουν σημαντική ακίνητη περιουσία και… αξιοσέβαστο ετήσιο εισόδημα, ωστόσο έχουν μπει στη διαδικασία να διεκδικήσουν το συγκεκριμένο επίδομα. Ενδεικτική είναι η περίπτωση αίτησης οικογένειας με ακίνητη περιουσία 4 εκατ. ευρώ και εισόδημα 65.000 ευρώ, καθώς και η αντίστοιχη άλλης, με εισόδημα που ανέρχεται σε 155.000 ευρώ και ακίνητο το οποίο διαθέτει μεταξύ άλλων και πισίνα.

Posted: 12:10 π.μ.. ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Κοινωνικό μέρισμα για λίγους

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

ΟΑΣΑ
Provided by Phantom Duck.