Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Δεν ετέθη ζήτημα απολύσεων στις αστικές συγκοινωνίες

«Δεν ετέθη ζήτημα απολύσεων στις αστικές συγκοινωνίες». Την απάντηση αυτή έδωσε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ερωτώμενος από το metaforespress.gr, σχετικά με την συνάντηση που είχε με την τρόικα.

Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν υπάρχει ζήτημα απολύσεων στις συγκοινωνίες». Τουναντίον, η τρόικα είναι ενήμερη για το πλάνο ανασυγκρότησης του ΟΑΣΑ, τη νέα τιμολογιακή πολιτική, αλλά και τις απομακρύνσεις στα λεωφορεία, λόγω των πλαστών πιστοποιητικών.

Συνεργάτες του υπουργού Μεταφορών σημείωναν ότι «δεν γνωρίζουν πως προκύπτουν αυτά τα νούμερα για τις συγκοινωνίες» (υπήρξαν δημοσιεύματα περί συμφωνίας υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης – τρόικας για 1.050 απολύσεις στις συγκοινωνίες), τονίζοντας, ωστόσο, ότι «σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αξιολόγησης, από τα αποτελέσματα της οποίας, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις», κάνοντας λόγο για "ανασυγκρότηση δομών και εταιρειών".

Πάντως, το υπουργείο Μεταφορών δείχνει να «οχυρώνεται» σε οποιαδήποτε αξίωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο, στην τελευταία συνάντηση με την τρόικα, συμφώνησε στην υλοποίηση 6.500 απολύσεων για το 2014.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Μεταφορών, την συνάντηση Μ. Χρυσοχοΐδη – τρόικας μονοπώλησαν οι αποκρατικοποιήσεις στον τομέα των υποδομών και συγκεκριμένα η Εγνατία Οδός, για την οποία οι παραχωρησιούχοι είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν, έως το τέλος του 2015, αναλογικά διόδια.

Επίσης, συζητήθηκε η αποκρατικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και περιφερειακών αεροδρομίων. Στις δυο πρώτες περιπτώσεις τονίσθηκε ότι βρισκόμαστε στη φάση σύναψης των διεταιρικών συμβάσεων, ενώ στα περιφερειακά ότι ο διαγωνισμός βρίσκεται στην τελική ευθεία.




ΠΗΓΗ: http://www.trolleatzis.com/2014/07/blog-post_6854.html#ixzz37qMoHYfr

Posted: 8:51 μ.μ.. ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Δεν ετέθη ζήτημα απολύσεων στις αστικές συγκοινωνίες

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

ΟΑΣΑ
Provided by Phantom Duck.